2024.10.17 Kulinarne przeboje w świetlicy

       Po raz pierwszy w szkolnej świetlicy odbyły się zajęcia kulinarne, które miały na celu integrację dzieci, naukę poprzez zabawę oraz poznawanie nowych smaków. Październik to miesiąc, w którym obchodzony jest Światowy Dzień Chleba oraz Dzień Dyni. Najpierw zajęcia sensoryczne pozwoliły uczniom poznać różne rodzaje zbóż i dyni. Później świetliczaki ugotowały zupę dyniową i zrobiły własnoręcznie ciasto na proziaki, które potem upiekły. Chętne osoby pokroiły warzywa niezbędne do przygotowania zupy. Następnie dzieci połączyły wszystko w garnku, podsmażyły, ugotowały a na koniec zblendowały. Uczniowie zaprosili na degustację Dyrektora szkoły Pana Pawła Łabudę oraz Panią Dyrektor Lidię Zbieg, którzy podziękowali za zaproszenie i z ochotą spróbowali dania przygotowanego przez dzieci. Puste miseczki świadczą o tym, że było pysznie i smacznie.

Zajęcia przeprowadziły:

mgr Ilona Dudczak

mgr Anna Kołbon

Galeria zdjęć

AGEZ4944 (Copy).JPG
BOGJ1759 (Copy).JPG
BZAR9440 (Copy).JPG
CIJA0440 (Copy).JPG
DDQN7866 (Copy).JPG
DUMQ8284 (Copy).JPG
EDRP4533 (Copy).JPG
EOMY2586 (Copy).JPG
ETTR0268 (Copy).JPG
FGAI2722 (Copy).JPG
GEIA4664 (Copy).JPG
GFPL6722 (Copy).JPG
HGIM2500 (Copy).JPG
HJXJ9159 (Copy).JPG
HPYN0279 (Copy).JPG
HSGC3605 (Copy).JPG
IMTA1514 (Copy).JPG
JJYJ9039 (Copy).JPG
JTPA4589 (Copy).JPG
JYTQ9808 (Copy).JPG
LKTY2488 (Copy).JPG
MLDN5613 (Copy).JPG
NRRL1855 (Copy).JPG
NTIK8623 (Copy).JPG
OQME0100 (Copy).JPG
PHCC8887 (Copy).JPG
PNRC1225 (Copy).JPG
PPJF8607 (Copy).JPG
PXCU8384 (Copy).JPG
RDBP5980 (Copy).JPG
RDZJ8391 (Copy).JPG
SSAD0321 (Copy).JPG
TTWE7647 (Copy).JPG
WXMR3710 (Copy).JPG